Trainingen

Let op: door corona zijn de trainingen anders qua opzet. We houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en het protocol van de Vechtsport Autoriteit: 2020-05-29 - Protocol hervatting vechtsporten.pdf.

Van maandag t/m zaterdag zijn er verschillende trainingen bij FIT&FIGHT:

Kickboksen

Er zijn lessen kickboksen voor beginners en gevorderden (vanaf 13 jaar) en voor de jeugd (vanaf 6 jaar). Je leert tijdens de trainingen op een juiste manier stoten, trappen en knieën. Ook een veeg of een worp is toegestaan. Tijdens elke training staan techniek en conditie centraal. Hiernaast is respect, discipline en zelfbeheersing die je bij deze sport ontwikkelt erg belangrijk. Elke training is anders van opzet. De training start altijd met een warming up en het rekken van de spieren. Tijdens de training werk je vaak in groepjes van twee, bijvoorbeeld bij het oefenen op stoot- of trapkussens of tijdens het sparren (oefenen met een tegenstander). De duo’s die tijdens de training met elkaar trainen zijn idealiter ongeveer van hetzelfde gewicht en niveau. Tijdens elke training is er veel aandacht voor de techniek.

Boksen

Ook boksles wordt aangeboden vanaf 13 jaar, voor beginners en gevorderden. De techniek wordt stapsgewijs aangeleerd. Tijdens elke training staan techniek en conditie centraal. Elke training is anders van opzet. Een vast onderdeel van de warming up is natuurlijk touwtje springen. Oefeningen kunnen varieren voor beginners en gevorderden. Een opvallend verschil met het kickboksen is de bewegelijkheid van het bovenlichaam bij het boksen.

Padtraining

Een padtraining is een intensieve work out voor iedereen (vanaf 13 jaar), zowel beginners als wedstrijdvechters kunnen hieraan deelnemen. Doel is: verbetering van techniek, snelheid en conditie. Tijdens de padtraining wordt gebruik gemaakt van zogenaamde pads (trap- en stootkussens). Tijdens de padtrainingen wordt er niet gespard.

Boksfit

Boksfit is een intensieve workout voor iedereen (vanaf 13 jaar). Het is een mix tussen fitness, crossfit en (kick)boksoefeningen. Tijdens deze training ligt de nadruk minder op de techniek, maar meer op kracht en conditie. Over het algemeen ziet een training er als volgt uit: warming up - stoot- en trapoefeningen - oefeningen op pads - circuittraining.

Interessse?

Heb je interesse? Kom gerust binnenlopen om te kijken bij een van de trainingen. Wil je een keer meedoen? Neem dan even contact op met Martin of Jessica. De 1e proefles is gratis.


Trainingen

Maandag

18:30:

Kickboksen voor jeugd 10 t/m 12 jaar

19:30:

Kickboksen / zaktraining

20:30:

Kickboksen / zaktraining

Dinsdag

18:30:

Kickboksen voor jeugd 6 t/m 9 jaar

19:30:

Boksen / zaktraining

20:30:

Boksfit

Woensdag

18:30:

Kickboksen voor jeugd 10 t/m 12 jaar

19:30:

Kickboksen

20:30:

Boksfit

Donderdag

18:30:

Kickboksen voor jeugd 6 t/m 9 jaar

19:30:

Padtraining

20:30:

Kickboksen dames (cursus)

Vrijdag

Geen training

Zaterdag

11:00:

Kickboksen / zaktraining

12:00:

Kickboksen voor jeugd 6 t/m 12 jaar (op uitnodiging)

13:00:

Kickboksen dames (cursus)

Prijzen

Jeugdlessen: €21,- per maand

Volwassenen 1x per week training: €26,50 per maand

Volwassenen onbeperkt training: €31,- per maand

(prijzen per 1 mei 2019)

Bij FIT&FIGHT hebben we geen opzegtermijn. De 1e proefles is gratis.